Tabăra de limba engleză BRITISH CAMPS seria 2 – Ziua 5
January 13, 2016
Tabăra de limba engleză BRITISH CAMPS seria 2 – Ziua 7
January 13, 2016

Tabăra de limba engleză BRITISH CAMPS 2015 (seria 2) – Ziua 6

Jurnal de tabără British Camps 2015, seria 2

Locatie : Cheile Grădiștei, Moeciu

Ziua 6

În ultima zi de cursuri în tabăra, copiii au avut parte de o mulţime de surprize şi activităţi amuzante. După micul dejun, ne-am strâns cu toţii în sala disco pentru o înviorare neobişnuită : o întrecere a omizilor (‘Caterpillar race’). A fost distractiv atât pentru participanţi, cât şi pentru observatori.

poza-41-150x150La cursurile de engleză de dimineaţă copiii au creat scenete în care personaje să fie trainerii englezi, au avut loc dezbateri, au creat profile stil ‘dating profile’ etc. Distracţia cea mare a venit odată cu atelierele de după masa de prânz: salon de înfrumuseţare, atelier de creare a unor brăţări ‘ale prieteniei’, atelier de confecţionat măşti, precum şi rugby. Pentru atelierele de la 17.30 trainerii englezi au pregătit activităţi distractive de genul celor pe care le găsim la bâlciuri, un curs de film şi hockey pe iarbă (care, din păcate,  nu s-a mai ţinut din cauza ploii). La bâlci copiii au luat mere din apă fără mâini (cu gură), au aruncat cu mingi într-o mică piramidă de cutii de suc, au spart baloane cu săgeţi ca la jocul de ‘darts’, au vizitat o ghicitoare şi globul ei magic, au sărit şotronul etc. Cursul de film a avut două părţi: una teoretică în care copiii au învăţat să manevreze o camera de filmat şi câteva noţiuni tehnice despre cum se « trage » un film, după care au compus o scenă în care au fost şi actori. Mai apoi au filmat câteva scene şi le-au editat pentru a crea un scurt video. Între timp, câţiva băieţi din grupul nostru au participat la turneul de fotbal sau au încins un meci de tenis.

După cină copiii au fost aşteptaţi în sala DISCO pentru a fi pictaţi pe faţă sau pe mâini, după preferinţă, apoi a avut loc un carnaval unde copiii ce au venit costumaţi au defilat şi au descris personajul pe care îl îmbrăcaseră. A urmat o sesiune de karaoke de grup în care am cântat în engleză cât ne-au ţinut plămânii: “Call me maybe”, “It’s my life”, “Let it go” şi alte melodii cunoscute copiilor. Apoi ne-am strâns lângă foişor pentru un foc de tabăra pe cinste, cu brăţări fosforescente, ceai fierbinte, bezele şi câteva artificii. Alături de trainerii englezi  ne-am bucurat să lansăm lampioane colorate către cerul întunecat.

După ce ne-am delectat cu căldură focului şi a noilor prieteni, o parte ne-am retras somnoroşi în camere, iar o parte ne-am adunat în sala DISCO pentru ultima sesiune de dans.

A fost o zi de neuitat pentru toată lumea !

Pro Erudio
Pro Erudio
Suntem o echipa formata din profesori tineri și pasionati de meseria noastra. Avand cel putin 10 ani de experienta atat in sistemul public, cat și in cel privat, cunoastem in detaliu atat avantajele, cat și dezavantajele ambelor sisteme de invatamant si va putem astfel oferi cursuri de buna calitate prin imbinarea metodelor traditionale specifice primului, cu cele moderne pentru accelerarea invatarii.