Cursuri de vară de dezvoltare personală

Cursurile de dezvoltare personală oferă copiilor posibilitatea de a se cunoaşte mai bine pe sine, de a-şi descoperi resursele personale şi de a le valorifica în interacţiunea cu ceilalţi, astfel încât această interacţiune să fie productivă pentru fiecare. Pentru micuţii care se află la vârstă descoperirilor, astfel de cursuri le deschid drumul pentru creionarea unei personalităţi adaptate cerinţelor sistemului social și dezvoltarea unei personalități sigure în interacțiunea cu cei din jur.

Succesul este asigurat de interacţiunea la nivel non-verbal, de prezentarea eficientă a propriei persoane, de modelarea interacţiunilor sociale, de luarea în calcul a nevoilor celorlalţi/a mediului înconjurător şi acţionarea în consecinţă în urmă prioritizării conform planificării personale. În plus, atât îmbogățirea culturii generale, cât și educarea în spirit artistic conferă copilului o viziune amplă, complexă asupra universului înconjurător și îi asigură un loc privilegiat, de lider informal în grupul de prieteni.

Toate noțiunile vor fi prezentate într-un mod dinamic, interactiv și jucăuș, toate abilitățile vor fi exersate prin joc (conform particularităţilor de vârstă). Jocul oferă simultan şi libertate şi rigoare, dezvoltând încrederea în sine, creând posibilitatea de a-și descoperi şi folosi cele mai bune abilităţi, fiind cel mai bun stimulent pentru capacitatea de expresie a copilului. Jocul are scop educativ şi asigură o bază de înţelegere cu sine şi cu ceilalţi, dezvoltând adaptabilitatea la diverse situaţii sociale, influenţează pozitiv procesul de învăţare, dezvoltă psihicul şi socialul printr-o metodă plăcută şi veselă.

Indiferent de vârstă, personalitatea şi talentul copilului, cursurile sunt gândite în aşa fel încât copiii să se simtă bine, să se distreze şi să plece încântaţi de la ore şi cu un bagaj de informaţii utile.