Jurnal de tabără
English Explorers Camp
Cheia, 2019

Day 1

La ora 9.30 am pornit din Piata Constitutie catre Cheia cu entuziasm, asa cum ne sta bine la inceput de tabara :). La ora 11.30 am facut un scurt popas de mancat sandvisuri si o vizita la Muzeul de Ceasuri din Ploiesti. Spre bucuria tuturor, am gasit acolo si un magazin de suveniruri, de unde ne-am cumparat ceasuri de buzunar “din aur” :)… A doua oprire a fost la Manastirea Suzana, unde o maicuta ne-a povestit despre felul in care a fost construita manastirea, despre picturile si icoanele pe care le adaposteste si legenda Sfintei Mucenite Filofteia.

La ora 15.00 am ajuns la hotel, ne-am cazat repede si la 16.30 ne-am adunat pe terenul de fotbal pentru prima serie de activitati. Dupa ce am ascultat cu atentie regulile taberei, am format un cerc si prin joc am aflat cate ceva unii despre altii, ca sa pregatim terenul pentru formarea echipelor. Odata echipele stabilite si fisele completate cu numele membrilor, varsta si numarul camerei, ne-am stans pentru un nou joc numit “Adevarat sau fals?”. A fost distractie mare, care a culminat cu cateva runde de Hi-ho-ha! sub indrumarea trainerilor internationali.

Dupa cina, ne-am adunat din nou in curtea din fata hotelului pentru o cursa cu intrebari, un fel de scavanger hunt reinterpretat :). Seara s-a terminat cu dans si primele puncte acordate echipelor!

Jurnal de tabără Cheia 2019 ziua 1 – Galerie foto

[useyourdrive dir=”1iGAkvr9cB2CfQSF2JgdxAGq02iNh7Saf” mode=”gallery” viewrole=”administrator|guest” sortfield=”shuffle” downloadrole=”administrator” maximages=”6″ showfolders=”0″ search=”0″ showbreadcrumb=”0″]

Vezi galeria foto completă aici!

Day 2

A doua zi a inceput in forta, putin mai devreme decat in zilele ce urmeaza. Dupa inviorarea de dimineata si micul dejun (bufet suedez cu “de toate”:), ne-am pus in miscare pentru excursia la Castelul Cantacuzino. Drumul a fost mai lung decat anticipat, dar am reusit sa ne incadram in program si sa ne bucuram de vizita.

Dupa pranz, am inceput atelierele de engleza. Fiind prima zi de curs si ziua vizitei la castel, primele cursuri au fost o invitatie spre multiculturalitate: am cunoscut mai indeaproape invitatele internationale din Turcia, China si Azerbaidjian si am discutat (in functie de varsta si nivelul de engleza al grupei) despre stereotipuri si prejudecati culturale, despre feluri de mancare traditionale in diferite tari, despre povesti si personalitati din diferite tari etc. Atelierul de seara a fost o competitie intre echipe: 60 Seconds Challenges.

Fiecare lider de echipa a ales unul sau doi reprezentati pentru a participa la diferite probe: sa tina un balon in aer fara sa-si foloseasca mainile, sa alerge legat la picior de un coleg de echipa, sa stivuiasca pahare de plastic pentru a forma o piramida cat mai inalta, sa sara intr-un picior sau sa faca cat mai multe genuflexiuni intr-un minut, sa se priveasca in ochi fara sa schiteze niciun gest, sa lege un siret cu manusi groase, sa doboare soldatei de lemn etc.

La unele probe a trebuit sa organizam si baraj intrucat am avut mai multe echipe care s-au descurcat la superlativ! Felicitari!

La sfarsit, s-au acordat stickere anumitor copii pentru purtare politicoasa, curaj, fairplay, punctualitate, folosirea limbii engleze si in timpul liber, interactiune constanta cu invitatele internationale, intrajutoarare etc, dar si echipelor castigatoare! Felicitari tuturor echipelor la concurs!

Jurnal de tabără Cheia 2019 ziua 2 – Galerie foto

[useyourdrive dir=”1-Fq09wypzdp9ImLff2WXjA9X78IWOODu” mode=”gallery” viewrole=”administrator|guest” sortfield=”shuffle” downloadrole=”administrator” maximages=”6″ showfolders=”0″ search=”0″ showbreadcrumb=”0″]

Vezi galeria foto completă aici!

Day 3

Dupa rutina de dimineata (inviorare, mic-dejun, atelierele de limba engleza – la care am discutat despre sporturi – si pranz), au urmat cele doua serii de ateliere la alegere. Copiii au mers la fotbal sau volei, la dodge-ball, la jocuri dinamice (mini-bowling, mini-golf, aruncare la tinta) sau jocurile mintii (puzzle-uri, sudoku sau brain-teasers).

Prima serie de ateliere a fost intrerupta de o scurta ploaie torentiala, asa ca unii copii au trebuit sa se reorienteze. A doua serie s-a desfasurat conform programului, in aerul proaspat de dupa ploaie. Atelierul de seara a fost un concurs de fotografii. Impartiti pe echipe, copiii si-au folosit creativitatea si cunostintele de limba engleza pentru a realiza anumite compozitii fotografice. A fost multa distractie! Ca de obicei, seara s-a terminat cu impartirea recompenselor pentru echipe si un mic moment de dans. La ora 11.00 toata lumea era in camere, majoritatea chiar deja in pat :).

Jurnal de tabără Cheia 2019 ziua 3 – Galerie foto

[useyourdrive dir=”1bGpZwz-1F7OTAwGzruzl9yBrfNy7K6L6″ mode=”gallery” viewrole=”administrator|guest” sortfield=”shuffle” downloadrole=”administrator” maximages=”6″ showfolders=”0″ search=”0″ showbreadcrumb=”0″]

Vezi galeria foto completă aici!

Day 4 – Explore Arts!

Dupa atelierele de limba engleza de dimineata, la care am discutat despre diferite tipuri de arta (pictura si grafitti, muzica, film, dans, sculptura si arhitectura etc, au urmat dupa pranz atelierele la alegere.

La prima serie, copiii au putut alege intre origami, desen si colaj, constructii din hartie reciclata si dansuri (au invatat brasoveanca si un dans din Azerbaijian). Cei care au terminat mai repede au fugit si la un al doilea atelier in acelasi interval, castigand in felul acesta puncte pentru echipa. A doua serie a cuprins un atelier de impletit parul, altul de moda (copiii au creat o tinuta din materiale neconventionale), altul de masti si ultimul de confectionat rame foto si fanioane. Toata lumea s-a exprimat creativ si rezultatele au fost pe masura implicarii, adica excelente.

Seara ne-am expus talentele intr-un spectacol cu juriu. Am avut tot felul de numere: interpretare vocala (karaoke sau nu) si intrumentala (colega din China a cantat la hulusi, un instrument de suflat din bambus), street dance, demonstratie de karate si demonstratie de forta pe ritm de kalinka. Dupa spectacol, toata lumea si-a etalat talentul la dans :))). A fost o explozie de energie care pe cei mici i-a epuizat si au mers direct la culcare, dar nu inainte de a primi stickerele, recompensa pentru o zi reusita.

Jurnal de tabără Cheia 2019 ziua 4 – Galerie foto

[useyourdrive dir=”1mdtHU3DjQbkOhzFCHarYmpwpac9sldsT” mode=”gallery” viewrole=”administrator|guest” sortfield=”shuffle” downloadrole=”administrator” maximages=”6″ showfolders=”0″ search=”0″ showbreadcrumb=”0″]

Vezi galeria foto completă aici!

Day 5 – Explore Nature!

Dupa inviorare, mic-dejun, atelierele de engleza de dimineata (am discutat despre natura) si pranz, ne-am incolonat pe echipe, cu rucsacelul pregatit pentru drumetie. Fiindca toata tabara am fost privati de rontaieli si suc (ideea era sa mancam sanatos daca tot suntem in natura), ne-am oprit la un magazin pe drum sa ne cumparam cate ceva pentru un scurt picnic in padure. Bucurie maxima!

In padure am facut adaposturi, tot impartiti pe echipe, cu ajutorul unei cordeline pe care am insirat crengi. Ideea era ca adapostul sa fie suficient de mare sa poata intra intreaga echipa. A fost o experienta frumoasa si instructiva, am invatat cat de important este sa ascultam indicatiile.

Seara a fost dedicata quiz-ului cu sase runde. Tot pe echipe, copiii au raspuns la intrebari despre natura, istorie, cultura, arte, sport si experienta de tabara. A urmat impartirea stick-erelor si pregatirea pentru somn.

Jurnal de tabără Cheia 2019 ziua 5 – Galerie foto

[useyourdrive dir=”1gY9AODXSI454YhWGdxwtIIgcq80cEZCb” mode=”gallery” viewrole=”administrator|guest” sortfield=”shuffle” downloadrole=”administrator” maximages=”6″ showfolders=”0″ search=”0″ showbreadcrumb=”0″]

Vezi galeria foto completă aici!

Day 6 – Explore History!

Ziua a sasea a inceput ca de obicei cu inviorare, mic-dejun si atelierele de limba engleza (la care am discutat despre evolutia jocurilor si jucariilor la unele grupe, iar la altele despre inventii care au schimbat lumea).

Dupa pranz, am plecat in excursie la Bisericile fortificate de la Prejmer si Harman. Acolo, am aflat de la ghizi tot felul de informatii despre viata oamenilor din vechime si despre felul in care se aparau in spatele zidurilor cetatii. Ne-am cumparat si suveniruri, am avut timp si de povesti in autocar, am castigat puncte pentru echipa, am avut parte si de un drum destul de liber, asa ca ne-am incadrat in timp cu toate activitatile.

Dupa cina am avut o jumatate de ora sa ne strangem o parte din bagaj, dupa care ne-am adunat in jurul focului de tabara la cantece cu acompaniament de chitara. Si ca petrecerea sa fie completa, am primit piscoturi si ne-am ales muzica preferata pentru o ultima seara cu dans. Suntem putin tristi ca urmeaza ultima zi de tabara, dar mereu exista speranta ca ne vom revedea anul viitor!

Jurnal de tabără Cheia 2019 ziua 6 – Galerie foto

[useyourdrive dir=”1jtJUACubcBGIx1xPtXjXkpzv1VaWM25J” mode=”gallery” viewrole=”administrator|guest” sortfield=”shuffle” downloadrole=”administrator” maximages=”6″ showfolders=”0″ search=”0″ showbreadcrumb=”0″]

Vezi galeria foto completă aici!

Day 7

A sosit si ultima zi de tabara si ne dorim ca totul sa se petreaca mai lent, doar-doar se mai intinde putin si timpul petrecut alaturi de prietenii din tabara. Ca in fiecare dimineata, am participat cu totii la incalzire si am luat micul dejun, dupa care ne-am facut bagajul si l-am transportat la autocar (desigur cu ajutorul profesorilor acolo unde a fost cazul). La 10.30 am mers in sala de conferinta pentru o sesiune foto cu ramele facute in timpul atelierelor de arte si ne-am amintit cu placere de anumite momente frumoase petrecute impreuna, intrucat pe fundal rula un slide-show cu poze surprinse la diferite activitati.

La ora 11.15 a inceput festivitatea de premiere. Am mai primit cateva puncte pentru echipe si am calculat punctajele finale obtinute in cele sapte zile de tabara ca sa aflam echipa castigatoare. Rares a fost din nou prezentator si a avut o vorba buna pentru fiecare echipa: nu clasamentul este important, ci faptul ca toata lumea s-a distrat! Verdele a fost in frunte si i-am felicitat pe toti, dand dovada de mult fair-play. Invitata din China a avut un cadou pentru doi dintre copiii din tabara (Rares, marele nostru prezentator si Corina, liderul de grup de la echipa verde). Toti copiii si-au primit diploma de participare si si-au ales tipul de interactiune cu noi. Spre marea noastra incantare, despartirea s-a lasat cu multe, multe imbratisari si pe alocuri si o lacrima ascunsa in coltul ochiuliu :)).

Dupa premiere, am iesit cu totii afara sa ne mai bucuram de aerul de munte si sa jucam cateva jocuri, impartiti in doua tabere. A urmat masa de pranz si imbarcarea catre Bucuresti. La revedere, tabara draga! Pe anul viitor!

Jurnal de tabără Cheia 2019 ziua 7 – Galerie foto

[useyourdrive dir=”1E1LoS9IGDlVnC9ATe0Ko32vy2atXRAgV” mode=”gallery” viewrole=”administrator|guest” sortfield=”shuffle” downloadrole=”administrator” maximages=”6″ showfolders=”0″ search=”0″ showbreadcrumb=”0″]

Vezi galeria foto completă aici!