Curs de limba engleză “TOEFL iBT®”

Disponibil la sediu și online!

Cursuri pentru copii de 17+ ani

Informații generale despre testul TOEFL iBT®

Testul TOEFL iBT® (Test of English as a Foreign Language – Internet Based Testing) se administrează prin intermediul Internetului și este o etapă importantă în călătoria ta către o universitate dintr-o țara în care se vorbește limba engleză. Testul este conceput și administrat de o organizație educațională non-profit din Princeton, SUA, cu numele complet Educational Testing Service (ETS). Testul TOEFL iBT® măsoara capacitatea candidaților de a folosi și întelege limba engleză la nivel universitar și evaluează cât de bine aceștia pot combina abilitățile de ascultare, citire, vorbire și scriere pentru a îndeplini sarcini de lucru la nivel academic. Scorurile obținute la testele TOEFL sunt valabile 2 ani.

Testul TOEFL are mai multe date de testare (mai mult de 50 pe an) și mai multe centre de testare ( 4.500 în 165 de tari) decât orice alt test de limba engleză din lume. Poți să dai acest test de oricâte ori dorești, însă de fiecare dată trebuie să achiți o taxă care în România este în general de 200 de dolari americani, dar poate varia între 165 si 225.

Testul TOEFL durează cam patru ore și evaluează toate competențele de bază, așa cum se poate observa și în tabelul de mai jos:

Probă Descrierea Durata aproximativă
Ințelegerea textului scris 4 pasaje, fiecare conținând 12-14 întrebări 80 minute
Ințelegerea textului audiat 6 pasaje, fiecare conținând 5-6 intrebări 50 minute
Pauză 10 minute
Exprimare verbală 6 sarcini de lucru 20 minute
Exprimare scrisă 2 sarcini de lucru 50 minute

Scorul la testul TOEFL iBT se încadrează pe o scară de la 0 la 120 de puncte.
• Fiecare dintre cele patru secțiuni primește un punctaj calculat din 30 de puncte, astfel scorul final este suma tuturor celor patru probe.
Scorul minim pentru a fi admis la o universitate în străinătate variază în funcție de cerințele exprese ale universității de la 61 la 100, însa cel mai adesea un scor de peste 80 este considerat acceptabil de majoritatea universităților. Facultățile tehnice cer de obicei cu 10 puncte mai puțin decât cele umaniste.

Cine are nevoie de testul TOEFL iBT®

Mai mult de 27 de milioane de oameni din întreaga lume susțin acest test anual pentru a-și certifica cunoștințele de limba engleză. Motivele pentru care optează să dea acest examen sunt diverse: pentru a studia în străinătate (studii universitare sau postuniversitare, burse Erasmus), pentru a lucra în străinătate (condiție necesară pentru obținerea vizelor și a permiselor de munca), pentru a-și echivala proba de competențe lingvistice de la Bacalaureat (scorul minim acceptat este 65) sau chiar pentru a-și evalua progresul în învățarea limbii engleză.

Mai mult de 8.500 de colegii, agenții și alte instituții din peste 130 de țări acceptă scorurile TOEFL. Pentru mai multe informații despre unde puteți folosi certificatele TOEFL și cu ce scoruri, vă invităm să accesați linkul http://www.ets.org/toefl/ibt/about/who_accepts_scores

Corelarea scorurilor obținute la IELTS cu cele obținute la TOEFL
CEFR IELTS TOEFL
C2 9 118-120
C2 8.5 115-117
C1 8 110-114
C1 7.5 102-109
B2 7 94-101
B2 6.5 79-93
B1 6 60-78
B1 5.5 46-59
A2 5 35-45
A2 4.5 32-34
A1 0-4 0-31
Cum te putem ajuta să promovezi testului TOEFL cu scorul de care ai nevoie

• Iți explicăm cu rabdare diferențele dintre cele două examene “la moda” TOEFL și IELTS fiindcă de cele mai multe ori universitățile le acceptă pe amândouă și rămâne la latitudinea ta pe care dintre ele îl alegi. Noi te ajutăm să iei decizia avantajoasă pentru tine.
• Te ajutăm să îți îmbunătățești nivelul de engleză fiindcă cerința de bază atunci când susții un astfel de examen este să ai cunoștințele necesare.
• Proiectăm activități interesante la curs pentru ca procesul de învățare să fie o plăcere
• Te antrenăm pe formatul de examen și îți arătăm strategii de abordare pentru fiecare proba astfel încât efortul depus pentru rezolvarea sarcinilor de lucru să fie minim, iar eficiența maximă.
• Te ajutăm să înveți să-ți dozezi timpul fiindcă managementul timpului în cadrul unui examen poate face diferența între succes și eșec.
• Te antrenăm să reziști la efort. Acest test se întinde pe aproximativ 4 ore, ceea ce înseamnă că trebuie să rămâi concentrat la maxim un timp îndelungat. Știm că nu e ușor.
• Iți recomandăm materiale de pregătire online pentru studiu individual, iar la curs folosim materiale moderne și eficiente care te provoacă să te autodepășești.
• Te punem în legatură cu tineri care au reușit pentru a învăța din experiența lor.

Suntem alături de tine de la început până la sfârșit:

• înainte de înscrierea la examen organizăm un “mock exam” complet gratuit la sediul nostru
• redactăm periodic Rapoarte de evaluare pentru ca tu să știi exact unde te situezi și cum se desfășoară fiecare probă
• te ajutăm să te înscrii la examen

Cui se recomandă acest tip de examen

• Celor care au un scris de mână puțin ligibil întrucât tot testul se dă pe calculator;
• Celor emotivi fiindcă chiar și proba de speaking se dă în fața calculatorului;
• Celor care nu au un talent deosebit la redactare fiindcă singurul tip de text care se cere este eseul de opinie, pe lângă un paragraf în care trebuie să-ți expui poziția față de cele ascultate/citite;
• Celor care se simt confortabil să vorbească singuri și rapid într-un microfon pentru a-și argumenta un punct de vedere;
• Celor care simt că au ușurința în a transfera, corela, interpreta și reacționa spontan la informații primite prin diverse canale de comunicare;
• Celor care au nevoie să ia notițe în timp ce audiaza un fragment;
• Celor care citesc repede (textele de la reading la TOEFL sunt mai lungi decât la celelalte examene).

Diferențele dintre cursurile IELTS si TOEFL

Detalii organizatorice:

Curs de limba engleză “TOEFL iBT®”

“TOEFL iBT®”

Lei110Curs de 2 ore

CURS DE LIMBA ENGLEZA

 • Durata unui curs: 120 minute
 • Frecvența: un curs / săptămână
 • Număr participanți: maxim 9 în grupă

Important!

Taxa cursurilor se poate achita în cont sau la casierie:

 • Integral până pe 20 septembrie (10% reducere), 3465 lei
 • în 5 tranșe egale (septembrie, noiembrie, ianuarie, martie si mai) (5% reducere),  731 lei/trașă plată.
 • Lunar până pe data de 5 a fiecarei luni prin înmulțirea numărului maxim de cursuri din lună cu prețul pe curs.

  Formular inscriere cursuri de limba engleza

  Sediul la care doriți înscrierea

  Cursul la care doriti inscrierea

  Date despre unul dintre parinti:
  Cum ati aflat de cursurile noastre?

  Pentru pregătire intensivă, vă propunem și varianta de lucru one-to-one la prețul de 50 lei/ora.
  În acest caz se pot achiziționa oricâte sedințe este nevoie, dispuse săptămânal cu frecvența pe care o stabilesc profesorul împreună cu elevul.