KEEP CALM AND GET READY FOR
MOCK CAMBRIDGE ENGLISH EXAMS

Doriţi să vă înscrieţi la examenele Cambridge English, dar nu sunteţi siguri că aţi ajuns la nivelul de cunoştinţe de limba engleză necesar promovării?
Sau poate doar doriţi să vă evaluaţi în mod obiectiv şi structurat cunoştinţele.

Pentru oricare dintre aceste scopuri, vă recomandăm să vă înscrieţi la simularea de examen corespunzătoare nivelului aşteptat
(în acest sens, vă invităm să discutaţi cu profesorul de la grupă).

Aşa cum v-am obişnuit, sfârșitul iernii este perioada simulărilor pentru examenele Cambridge English după cum urmează:

Sâmbătă, 10 februarie 2024, începând cu ora 9.00

simulare pentru examenele Cambridge English nivelurile KET, PET, FCE şi CAE

Sâmbătă, 2 martie, începând cu ora 9.00

simulare pentru examenele Cambridge English nivelurile A1 şi A2 (YLE – Starters, Movers şi Flyers)

Programul de desfășurare a simulării se va trimite în email joi înainte de data de examen, după terminarea perioadei de înscriere.

De ce mi-aş înscrie copilul la o simulare de examen?

1. Identificarea punctele forte şi a celor slabe

Simularea de examen urmează formatul de examen şi rezultatele obţinute oferă informaţii foarte valoroase atât candidatului, cât şi profesorului care îl pregăteşte, dar şi familiei. Astfel, fiecare îşi cunoaşte punctele forte şi mai ales pe cele slabe pentru a-şi doza efortul de pregătire pe abilităţile care necesită îmbunătăţire.

2. Creşterea motivaţiei

Apropierea simulării de examen reprezintă un moment în care creşte motivaţia pentru învăţare, prin urmare şi timpul alocat pregătirii la limba engleză.

3. Gestionarea emoţiilor

Susţinerea oricărui examen reprezintă o situaţie tensionată, încărcată de emoţie, iar familiarizarea cu acest tip de presiune face emoţiile din examenul real mai uşor de confruntat.

4. Familiarizarea cu atmosfera şi structura examenului

Pregătirea pentru examen din timpul cursului se face pe probe întrucât durata întregului examen depăşeşte durata unui curs. Astfel, simularea devine esenţială ca parte a pregătirii pentru examen întrucât verifică toate probele într-o unitate de timp asemănătoare cu cea din examenul final.

5. Gestionarea timpului

Managementul timpului este un alt factor cheie pentru succesul la examen. Candidaţii care ştiu cum să-şi dozeze timpul pentru fiecare proba şi ce strategii trebuie să folosească pentru a-l folosi eficient, se apropie foarte mult de succes.

6. Creşterea încrederii şi independenţei în abordarea sarcinilor de lucru

Simularea de examen este o oportunitate pentru folosirea şi exersarea individuală a tehnicilor de abordare învăţate în timpul cursului de limba engleză în absenţa îndrumării profesorului sau a sugestiilor venite din partea grupului de lucru.

7. Stabilirea nivelului de cunoaştere a limbii engleze într-un mod obiectiv şi detaliat

Rezultatele obţinute la simulare vor fi analizate într-un Raport individual de evaluare, în care se vi se va recomanda înscrierea pentru o anumită sesiune de examene. Aceste rezultate sunt relevante pentru performanţa la examenul propriu-zis. Astfel, în urma susţinerii simulării putem face recomandarea pentru înscrierea la examen fără riscul unei evaluări subiective. Totuşi, participarea la simulare nu obligă în niciun fel candidatul să se înscrie la examenul plătit.

Ce trebuie să fac pentru a participa la simulare?

Mă înscriu la simulare în următoarele perioade:

 • 19 ianuarie – 6 februarie 2024 pentru copiii de gimnaziu și liceu (V-XII)
 • 26 ianuarie – 16 februarie 2024 pentru copiii din clasele primare (II-IV)

Modalități de înscriere:

 • email la office@proerudio.ro
 • sms la 0771.753.323
 • direct la secretariat (Adelina) sau la profesorul de la grupă (doar pentru cursanții Pro Erudio)

Important!

Dacă nu cunoașteti nivelul la care ar trebui să se înscrie fiul/fiica dumneavoastră, vă rugăm să cereți părerea profesorului de la curs.

Simulările de examen sunt gratuite pentru copiii care urmează cursurile Pro Erudio și apoi se și înscriu la examenele Cambridge English, conform recomandării primite în urma rezultatului obținut la simulare.

Procedura de înscriere la Simularea de examen:

 1. După rezervarea locului, se achita taxa de simulare odată cu plata lunii februarie. Taxa de simulare costă după cum urmează:
  • YLE (Starters/Movers/Flyers) – 60 lei
  • Key/Preliminary – 80 lei
  • First/CAE/CPE – 100 lei
 2. În luna în care înscrieți copilul la examen, 50% din taxa de simulare va fi scăzută din taxa lunii în curs,în baza unui document (poate fi și un email de confirmare de la EEC) care dovedește participarea copilului la examen.
 3. În cazul în care doriți doar acomodarea copilului cu condițiile de examen și evaluarea nivelului actual de limbă engleză, taxa de simulare nu se returnează, chiar dacă aveți copilul înscris la cursurile noastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere!

În limita locurilor disponibile, putem primi la simulare şi copii care nu urmează cursurile noastre. În acest caz, taxa de examinare este de 100 și 160 de lei și se achită la secretariatul nostru sau în cont imediat după rezervarea locului.

ATENŢIE! Locurile sunt limitate și se vor ocupa în ordinea înscrierii!

Mulțumim European Examinations Centre pentru sprijinul acordat la organizarea simulărilor de examen