KEEP CALM AND GET READY FOR
MOCK CAMBRIDGE ENGLISH EXAMS

Doriţi să vă înscrieţi la examenele Cambridge English, dar nu sunteţi siguri că aţi ajuns la nivelul de cunoştinţe de limba engleză necesar promovării?
Sau poate doar doriţi să vă evaluaţi în mod obiectiv şi structurat cunoştinţele.

Pentru oricare dintre aceste scopuri, vă recomandăm să vă înscrieţi la simularea de examen corespunzătoare nivelului aşteptat
(în acest sens, vă invităm să discutaţi cu profesorul de la grupă).

Aşa cum v-am obişnuit, luna februarie este luna simulărilor pentru examenele Cambridge English urmând calendarul de mai jos:

Duminică, 18 februarie, începând cu ora 9.00

simulare pentru examenele Cambridge English nivelurile KET, PET, FCE şi CAE

Duminică, 25 februarie, începând cu ora 9.00

simulare pentru examenele Cambridge English nivelurile A1 şi A2 (YLE – Starters, Movers şi Flyers)

Durata fiecărui examen depinde de nivel, iar desfăşurătorul probelor (inclusiv programarea pentru probele de speaking) va fi afişat la sediul nostru în dimineaţa examenului.

De ce mi-aş înscrie copilul la o simulare de examen?

1. Identificarea punctele forte şi a celor slabe

Simularea de examen urmează formatul de examen şi rezultatele obţinute oferă informaţii foarte valoroase atât candidatului, cât şi profesorului care îl pregăteşte, dar şi familiei. Astfel, fiecare îşi cunoaşte punctele forte şi mai ales pe cele slabe pentru a-şi doza efortul de pregătire pe abilităţile care necesită îmbunătăţire.

2. Creşterea motivaţiei

Apropierea simulării de examen reprezintă un moment în care creşte motivaţia pentru învăţare, prin urmare şi timpul alocat pregătirii la limba engleză.

3. Gestionarea emoţiilor

Susţinerea oricărui examen reprezintă o situaţie tensionată, încărcată de emoţie, iar familiarizarea cu acest tip de presiune face emoţiile din examenul real mai uşor de confruntat.

4. Familiarizarea cu atmosfera şi structura examenului

Pregătirea pentru examen din timpul cursului se face pe probe întrucât durata întregului examen depăşeşte durata unui curs. Astfel, simularea devine esenţială ca parte a pregătirii pentru examen întrucât verifică toate probele într-o unitate de timp asemănătoare cu cea din examenul final.

5. Gestionarea timpului

Managementul timpului este un alt factor cheie pentru succesul la examen. Candidaţii care ştiu cum să-şi dozeze timpul pentru fiecare proba şi ce strategii trebuie să folosească pentru a-l folosi eficient, se apropie foarte mult de succes.

6. Creşterea încrederii şi independenţei în abordarea sarcinilor de lucru

Simularea de examen este o oportunitate pentru folosirea şi exersarea individuală a tehnicilor de abordare învăţate în timpul cursului de limba engleză în absenţa îndrumării profesorului sau a sugestiilor venite din partea grupului de lucru.

7. Stabilirea nivelului de cunoaştere a limbii engleze într-un mod obiectiv şi detaliat

Rezultatele obţinute la simulare vor fi analizate într-un Raport individual de evaluare, în care se vi se va recomanda înscrierea pentru o anumită sesiune de examene. Aceste rezultate sunt relevante pentru performanţa la examenul propriu-zis. Astfel, în urma susţinerii simulării putem face recomandarea pentru înscrierea la examen fără riscul unei evaluări subiective. Totuşi, participarea la simulare nu obligă în niciun fel candidatul să se înscrie la examenul plătit.

Ce trebuie să fac pentru a participa la simulare?

  • fie anunţ profesorul de la grupă (valabil doar pentru cursanţii noştri)
  • fie trimit un email la office@proerudio.ro (modalitate de înscriere valabilă atât pentru cursanţii noştri, cât şi pentru candidaţii din exterior)

Participarea la simularea de examen este gratuită pentru cursanţii înscrişi la cursurile noastre și care își vor susține examenul conform recomandării.
În limita locurilor disponibile, putem primi şi copii din exterior. În acest caz, taxa de examinare este echivalentă cu preţul unui curs pentru nivelul la care se înscrie candidatul (între 35 şi 60 de lei).
Taxa de simulare se achită în ziua probelor pentru copiii din exterior și odată cu taxa lunii martie pentru cursanții Pro Erudio care doar doresc o evaluare a cunoștințelor, fără a se înscrie și la examen

ATENŢIE! Locurile sunt limitate și se vor ocupa în ordinea înscrierii!

Mulțumim European Examinations Centre pentru sprijinul acordat la organizarea simulărilor de examen