Ateliere de dezvoltare emoțională cu psiholog
Pentru copii de 6-9 ani
Controlarea emoțiilor și regăsirea calmului
Fără emoții am trăi precum robotii, indiferenti la ce ne înconjoară. Emoțiile fac parte din noi, iar datorită lor înțelegem ce ni se întâmplă. Ne dezvăluie ce contează pentru noi și pentru alții, ne ghidează deciziile și acțiunile.
Deseori copiii sunt copleșiți de reacțiile emotionale intense și răbufnesc. În acest fel, apar uneori comportamente indezirabile, de genul țipetelor, dacă nu le este îndeplinită o dorință. Se pot simți furioși și își descarcă furia în moduri distructive atât pentru ei, cât și pentru cei din jur.
Copilul are nevoie să fie ajutat să se obișuiască să accepte emoția, să găsească metoda cea mai potrivită pentru a se descărca emoțional, pentru a fi apoi dispus să înțeleagă ce se întâmplă si ce nevoi i se manifestă. În acest fel va reusi să-și ajusteze reacțiile automate, astfel încât trăirile sufletești să nu mai fie atât de intense.
Obiectivul acestui atelier este de a ajuta copilul să înțeleagă felul în care funcționează emoțiile, să-și dea seama de ceea ce simte, să dea un nume emoției, să înțeleagă ce mesaj îi aduce și să o gestioneze într-un mod adecvat.
Beneficiile participării copilui la atelierele de dezvoltare emoțională:
- Învață cum să recunoască, să exprime ce emotii are și cum să le gestioneze;
- Își dă seama că toate emoțiile sunt normale, chiar și cele neplacute;
- Învață cum să-și controleze emoțiile negative;
- Își dă seama că și ceilalți copii au de-a face cu aceleași emoții ca ei;
- Învață să se adapteze mai bine în viața de zi cu zi;
- Are parte de un sprijin important și de explicații specializate pentru a deveni adulti împliniti emoțional.
Pe parcursul a patru întâlniri, prin jocuri, exerciții și povești vom identifica emoțiile de bază ca furia, bucuria, teama și tristetea și vom învăța împreună să le gestionăm. Descoperim cât de important este să simțim si să fim atenți la propria persoană, punând astfel bazele unei superputeri: inteligența emoțională. Atunci când începem să fim atenți la ce simțim, ne putem folosi de emoțiile noastre ca să luăm deciziile potrivite.
Ateliere de dezvoltare emoțională cu psiholog
Ateliere de dezvoltare emoțională cu psiholog
VÂRSTĂ RECOMANDATĂ: 6-9 ani
- Durata unui atelier: 60 minute
- Durata unui modul: 4 ședințe (1 ședință/săptămână, sâmbăta dimineața)
- Grupuri de lucru formate din maxim 9 copii