Tabăra de limba engleză BRITISH CAMPS seria 2 – Ziua 3
January 13, 2016
Tabăra de limba engleză BRITISH CAMPS seria 2 – Ziua 5
January 13, 2016

Tabăra de limba engleză BRITISH CAMPS 2015 (seria 2) – Ziua 4

Jurnal de tabără British Camps 2015, seria 2

Locatie : Cheile Grădiștei, Moeciu

Ziua 4

Ne-am trezit cu ploaia bătând în geamuri, dar până la ora 9.00 ne-am strâns toţi pentru micul dejun. Copiii au dat iama în laptele cald şi în cereale, apoi am servit ouă fierte, salam, unt şi brânză topită, dulceaţă şi ceai.

La cursurile de dimineaţă a venit rândul celor de 10-12 ani să inventeze un produs şi să-şi convingă trainerii englezi, în rol de investitori, să le susţină ideea. Cei mici au vorbit despre culori şi hăinuţe, au exersat vocabularul în exerciţii cu mişcare, au desenat şi au colorat. Cei mai mari au fost provocaţi să-şi imagineze o ţară şi să o descrie în detaliu: poziţia pe glob, dimensiune, forme de relief, climă, flora şi fauna, formă de guvernare, steag, populaţie, situaţie economică, etc. Apoi şi-au prezentat ideile şi au discutat despre ele.

La prânz am început cu o supă crema de legume şi crutoane, ce a mers perfect pe vremea mohorâtă şi rece de care am avut parte. Am continuat cu o porţie de şniţel, cartofi prăjiţi şi castraveţi muraţi, iar la desert nectarine.

După amiază ne-am strâns în faţă hotelului cu mic cu mare, pregătiţi şi nerăbdători să pornim spre ‘Paradisul Acvatic’. Drumul a fost lipsit de peripeţii, iar odată ajunşi ne-am împărţit în diferite bazine : piscină olimpică pentru înotătorii experimentaţi, două piscine mai mici pentru intermediari, un bazin cu apă caldă şi cu adâncime de 35 cm pentru cei mici şi care nu ştiu să înoate, două tobogane şi două căzi jacuzzi. Ne-am bălăcit până ni s-au încreţit degetelele şi unii dintre noi am servit o îngheţată sau o felie de pizza. Un grup de copii mai mari au preferat să rămână în restaurant pentru un joc de cărţi. A fost tare distractiv, dar totul are un sfârşit, aşa că după vreo două ore am început să ne pregătim de plecare.

Cina a fost servită cu întârziere (în jurul orei 9.00), imediat ce am ajuns la hotel, iar organizatorii au anticipat că vom veni flămânzi şi ne-au întâmpinat cu un meniu pe placul copiilor : mămăligă cu brânză şi smântână, carne de porc pregătită la cuptor cu legume şi papanaşi cu smântână şi dulceaţă.

Ora târzie ne-a împiedicat din nou să derulăm ‘Photo contest’, dar trainerii englezi au pregătit un joc antrenant pentru toată lumea : ‘musical statues’ (copiii trebuie să danseze în ritmul muzicii, să se oprească brusc şi să rămână nemişcaţi când muzică este întreruptă).

A urmat disco, apoi mersul la culcare.

Pro Erudio
Pro Erudio
Suntem o echipa formata din profesori tineri și pasionati de meseria noastra. Avand cel putin 10 ani de experienta atat in sistemul public, cat și in cel privat, cunoastem in detaliu atat avantajele, cat și dezavantajele ambelor sisteme de invatamant si va putem astfel oferi cursuri de buna calitate prin imbinarea metodelor traditionale specifice primului, cu cele moderne pentru accelerarea invatarii.