Tabăra de limba engleză BRITISH CAMPS 2015 (seria 2) – Ziua 2

Jurnal de tabara British Camps 2015, seria 2

Locatie : Cheile Gradistei, Moeciu

Ziua 2

A doua zi de dimineaţă toată lumea a fost în picioare la ora 8.00 şi în sala de mese la 8.30. Cereale cu lapte, ceai, unt şi brânză topită, şuncă presată, ouă, dulceaţă, toată lumea a mâncat pe săturate şi la alegere. Să ne fie de bine !

La 10 fără 10 ne-am întâlnit toţi cu trainerii în faţa hotelului pentru o încălzire jucăuşă: ‘Everybody, hands up !’ Ne-am împărţit pe grupe şi am pornit către locaţiile cursurilor. Nu am ştiut la ce să ne aşteptăm şi am fost plăcut surprinşi de cât de distractive pot fi cursurile. În funcţie de grupă, prima parte a cursurilor a constat în activităţi introductive în care copiii au aflat câte ceva unii despre alţii şi despre traineri. În a două parte a cursurilor, cei mici au exersat părţile corpului sau au vorbit despre animale şi s-au jucat tot felul de jocuri, unele de vocabular, altele de mişcare, au învăţat prin repetiţii în cor, au desenat şi au completat fişe cu diferite informaţii despre ei. Activităţile de la grupele mai mari s-au bazat pe conversaţie. Au povestit despre cum au ajuns în această tabăra şi au împărtăşit idei pentru discuţiile viitoare. Au jucat ‘Two truths, one lie’ (joc de conversaţie) şi ‘Splat’ (joc de mişcare şi coordonare).

După atâta efort intelectual, am aşteptat cu toţii masa de prânz cu nerăbdare. Ne-am bucurat de o porţie de supă cu găluşti, urmată de şniţel, cartofi prăjiţi şi castraveţi muraţi (pentru cei câţiva copiii cu regim special au pregătit porţii separate), iar la desert am servit câte o piersică zemoasă şi dulce.

Am plecat de la masă pe o ploaie torenţială cu puţine speranţe să putem merge la piscină, aşa cum eram programaţi. Ne-am strâns cu mic cu mare în faţă hotelului, sperând să se mai domolească. Unii au renunţat, dar cei mai hotărâţi au înfruntat vremea potrivnică chiar dacă cu o întârziere de 15 minute şi au făcut o băiţa scurtă în piscina de la Hotelul Grădiştea.

Primul workshop a fost la alegere între : drama, bridge building, bunting şi rounders. La drama au învăţat despre tehnici de respiraţie şi tonalitate, apoi au inventat pe grupe câte o mică scenetă, pe când la bridge building le-a fost pusă la încercare creativitatea într-o activitate de construcţie poduri de hârtie, tot pe grupe. Bunting s-a ţinut afară, în foişor, unde copiii au pictat fanioane şi le-au înşiruit pe sfori. Rounders este un joc de echipa, inspirat de baseball, puţin simplificat pentru copii.

Pentru al doilea workshop au avut de ales între : airsoft, disc golf, zumba şi « capture the flag ». Airsoft-ul a fost bucuria băieţilor. După un instructaj serios, au avut ocazia să tragă la ţintă, iar cei mai mari şi-au exersat abilităţile de luptă pe terenul de lângă pârtie. Disc golf a fost un joc ce le-a pus la încercare viteza şi coordonarea în grup. La jocul « capture the flag » s-au prezentat în număr mare şi au pus la cale strategii. În sala DISCO s-a ţinut o şedinţa energică de zumba.

Cina a început cu o porţie delicioasă de macaroane cu brânză şi caşcaval, urmată de pulpe de pui cu legume, iar la desert câte o prăjitură.

British Camps 2015 (seria 2) – Galerie foto completă ziua 2

[AFG_gallery id=’15’]

Pentru activitatea de seară ne-au înrolat în Bootcamp. Din spirit de camaraderie Elena şi Aura s-au alăturat armatei de copii. Noii recruţi au trecut prin toate caznele unui antrenament milităresc. Împărţiţi pe staţii, au făcut genoflexiuni, abdomene, flotări, au exersat mişcări de box, s-au târât pe sub o pânză, au făcut sărituri şi alergări în aer liber, fiecare după puterile lui. Unii dintre cei care au rezitat până la sfârşitul antrenamentului au declarat că sunt extenuaţi şi au sărit sesiunea de disco.

La ora 11 toată lumea era în camere şi am dormit neîntorşi până dimineaţă.

Pro Erudio
Pro Erudio
Suntem o echipa formata din profesori tineri și pasionati de meseria noastra. Avand cel putin 10 ani de experienta atat in sistemul public, cat și in cel privat, cunoastem in detaliu atat avantajele, cat și dezavantajele ambelor sisteme de invatamant si va putem astfel oferi cursuri de buna calitate prin imbinarea metodelor traditionale specifice primului, cu cele moderne pentru accelerarea invatarii.