Playday la Pro Erudio
January 13, 2016
Structura anului scolar 2015-2016
January 13, 2016

Storytime – seria 13-24 iulie (8-10 ani)

Poveştile sunt o mare parte din viaţa noastră, fie că e vorba de ora de istorie, de o discuţie cu un prieten, de un film sau chiar de o carte. Sunt de asemenea o unealtă extraordinară pentru a învăţa o limbă străină.

În timpul cursului Storytime am explorat multiple poveşti : “Gerry the Giant”, “The Three Little Pigs”, povestea sirenelor în viziunea lui Disney, povestea peştişorului Tino în “Nine Spelling Mistakes”,  povestea lui Donald Duck şi visul său de a deveni angajatul lunii şi altele.

Am lucrat cu un vocabular divers pe care l-am fixat printr-o serie de jocuri şi activităţi: de ortografie, de potrivire a sensului unui cuvânt cu definiţia acestuia, jocuri cu cartonașe,  dar şi prin discuţii deschise despre personajele şi acţiunea poveştilor. Am ales povestea celor trei purceluşi pentru a o transforma într-o mică piesă de teatru şi ne-am distrat de minune punând-o în scenă.

Dar asta nu e totul! Împreună am învăţat şi să spunem poveşti. Mai întâi am discutat despre poveştile noastre preferate, apoi, în altă şedinţă, am compus împreună povestea lui Leonard, caracatiţa, pentru ca mai apoi să ne imaginăm şi să compunem replicile unor personaje dragi precum Micky Mouse şi Goofy într-o poveste  tip benzi desenate.

Ceea ce de multe ori este trecut cu vederea, însă foarte valoros, este că pe parcursul celor două săptămâni am învăţat multe unii despre alţii şi am spus mai multe poveşti despre noi decât despre orice alte personaje pentru că ne-am împrietenit şi atmosfera ne-a invitat la dialog.

Storytime (seria 13-24 iulie) – Galerie foto completa

Am construit castele și le-am înfrumusețat cu flori după propria imaginație, am rezolvat puzzle-uri, am creat povești pe loc în sala cu papuși sau jocuri cu mingea de pluș în sala mare şi în tot acest timp am fost cuminţi, politicoşi şi prietenoşi. Înainte de a pleca am participat cu toţii la curăţenie. Am strâns jocurile, am aranjat cărţile şi apoi, în ultimele 10 minute, ne-am relaxat vizionând un film de animaţie de scurt metraj.

Asteptăm cu nerăbdare următoarea petrecere!

Pro Erudio
Pro Erudio
Suntem o echipa formata din profesori tineri și pasionati de meseria noastra. Avand cel putin 10 ani de experienta atat in sistemul public, cat și in cel privat, cunoastem in detaliu atat avantajele, cat și dezavantajele ambelor sisteme de invatamant si va putem astfel oferi cursuri de buna calitate prin imbinarea metodelor traditionale specifice primului, cu cele moderne pentru accelerarea invatarii.