Curs de vara de limba engleza STORYTIME (6-8 ani)
January 13, 2016
Curs de vara de limba engleza STORYTIME – (8-10 ani)
January 13, 2016

Playday – Prima sesiune

Prima sesiune Playday a fost o petrecere în toată regula, după spusele copiilor participanți. Chiar dacă ne-am strâns mai greu, la ora 10 eram cu toţii pe poziţii şi unii dintre noi chiar erau deja pe cale să încheie primul joc. Ne-am aşezat în cerc şi am discutat puţin, am râs şi am glumit, toate cu scopul de a ne cunoaşte mai bine. Mai apoi, am convenit la o serie de reguli de comportament pe care le vom adopta cu toţii ca să profităm cât mai mult de timpul petrecut împreună. Am facut chiar și o poezie pe această temă :

« Aici vorbim politicos
Şi ne-ajutăm mereu.
Suntem atenţi să nu stricăm,
Strângem unde ne jucăm
Şi nu e deloc greu ! »

Am început printr-o explorare a zonelor de joacă :
jocuri de constructie, jocuri de masa, puzzle-uri, carti de rasfoit si fise de colorat, casa piticilor si marionete etc.

Unele ne-au entuziasmat fiindca le-am recunoscut, altele ne-au facut curioşi. Am început să punem întrebări şi să invităm alţi colegi la joacă.

După aceea, am demarat un joc dinamic de ‘Pantomima’ în care ne-am maimuţărit şi la propriu şi la figurat.

La sfârşitul acestui joc toţi am fost câştigători.

După încă o sesiune de joc la alegere, ne-am adunat cu toţii pe terasă unde am fost…. grădinari ! Şi ce ne-am mai distrat! Am săpat în pământ ca să-l afânăm, am poziţionat plăntuţele şi le-am îngropat rădăcinile, le-am udat şi gata! Acum nu mai rămâne decât să avem grijă de ele !
În sala de lectură am fost câţiva doritori şi curioşi. Am răsfoit cărticele despre marii conducători ai Marii Britanii, despre animale si tinuturi exotice (colecţia de reviste National Geographic şi Big Explorer) şi ne-am dat cu părerea despre curiozitățile din filele revistelor în speranța că le vom vedea vreodată și în realitate.

Playday (prima sesiune) – Galerie foto completa

Am construit castele și le-am înfrumusețat cu flori după propria imaginație, am rezolvat puzzle-uri, am creat povești pe loc în sala cu papuși sau jocuri cu mingea de pluș în sala mare şi în tot acest timp am fost cuminţi, politicoşi şi prietenoşi. Înainte de a pleca am participat cu toţii la curăţenie. Am strâns jocurile, am aranjat cărţile şi apoi, în ultimele 10 minute, ne-am relaxat vizionând un film de animaţie de scurt metraj.

Asteptăm cu nerăbdare următoarea petrecere!

Pro Erudio
Pro Erudio
Suntem o echipa formata din profesori tineri și pasionati de meseria noastra. Avand cel putin 10 ani de experienta atat in sistemul public, cat și in cel privat, cunoastem in detaliu atat avantajele, cat și dezavantajele ambelor sisteme de invatamant si va putem astfel oferi cursuri de buna calitate prin imbinarea metodelor traditionale specifice primului, cu cele moderne pentru accelerarea invatarii.