8 motive să-mi trimit copilul în tabără
January 13, 2016
Conversație cu profesor nativ englez – Cadoul meu de Moș Nicolae
January 13, 2016

Jurnalul unui puști (The Diary of a Wimpy Kid)

Întâlnire de gradul trei pentru copiii din grupul nostru de teatru cu autorul seriei – fenomen  Jurnalul unui puști (The Diary of a Wimpy Kid)

Înainte era mai bine. Toate erau mai bune şi mai frumoase. Să fie adevărat? Asta e întrebarea care-l frământă pe Greg Heffley când toată lumea din oraşul lui alege să petreacă un weekend întreg fără telefoane şi fără orice alte gadgeturi. Viaţa de azi are avantajele ei, iar Greg nu vrea să-şi refuze nimic, doar de dragul de a trăi ca pe vremuri.

Ziua de 6 decembrie a fost o zi cu adevarat specială pentru toți copiii fiindcă Moș Nicolae a venit încărcat cu bunătăți, dar în special pentru un grup de copii de la cursul nostru de teatru. Sub îndrumarea doamnei profesor Loreta Neculai, copiii au participat cu un mic spectacol cu prilejul lansării celui de-al zecelea volum al faimosului scriitor american Jeff Kinney, aflat într-un turneu mondial de promovare a ultimei sale publicații din seria Jurnalul unui puști, intitulată Old School – în traducere Ca pe vremuri.

Am ajuns înfrigurați (la propriu și la figurat) în jurul orei 14.00 la Teatrul Național pentru ultimele pregătiri în sala Media. Am repetat replicile și ordinea intrărilor, am făcut poze cu personajele din carte, iar în jurul orei 15.00 a început evenimentul organizat de Asociația Flower Power – mai întâi cu o discuție liberă cu cei peste 100 de copii invitați. Ce cărți citesc? Câte volume din Jurnalul unui puști au citit? În cât timp citesc o carte? Ce părere au despre personajul principal?

Jurnalul-unui-pusti-08-169x300În aplauzele copiilor îşi face apariţia Jeff Kinney, pentru a ne prezenţa povestea publicării îndrăgitei serii. Ne-a povestit despre începutul carierei sale ca ilustrator, despre începutul anevoios (anul 2007) şi refuzurile repetate ale diferitelor edituri de a-i publica benzile desenate, despre naşterea personajului Greg Heffley şi felul în care autorul se identifică cu eroul benzilor desenate, despre rutina lui ca scriitor: cum îi vin ideile, cum lucrează (în timpul verii 15 ore pe zi), cum îşi adună poantele (fiecare carte conţine cam 300 de glumiţe pe care le notează în caiet de-a lungul întregului an) şi nu în ultimul rând, fiorul pe care îl simte atunci când ţine în mâini pentru prima oară produsul propriei imaginaţii: cartea tipărită. Au urmat întrebările discrete şi mai puţin discrete din partea publicului, întrebări adresate predominant în limba engleză: Câte cărţi intenţionează să mai scrie? Câte dintre personajele cărţii sunt inspirate din realitate? Care este cartea preferată? Ce părere are despre transpunerea peripeţiilor lui Greg într-un lungmetraj?

Jurnalul-unui-pusti-07-300x169

Imediat după ce copiii au aflat raspunsurile la întrebările care îi frământau, au intrat în scena micii noștri actori. Filip l-a întruchipat pe Greg care se opune inițiativei mamei de a semna o petiție prin care să interzică folosirea telefoanelor mobile si a tuturor celorlalte tehnologii timp de 48 de ore, dar și adoptarii unui purceluș pe post de animal de companie. Totul, mai mult sugerat prin mimică și gestică decât spus, perfect înțeles atât ca substrat, cât și ca mesaj direct exprimat. Jeff Kinney a felicitat călduros întreaga echipă.

Jurnalul-unui-pusti-010-150x150Evenimentul s-a încheiat cu împărțirea cărților (toți participanții au primit un volum ) și a autografelor. Cei mici au avut ocazia să pună întrebările pe care nu au avut curajul să le adreseze în public.

Dupa ce trupa noastră și-a încheiat numărul, am răsuflat ușurați.
Ne-am simțit împliniți la sfârșitul primei noastre ieșiri pe scena și nu oricum, ci în prezența unui superstar – Jeff Kinney, autorul seriei Jurnalul unui pusti și unul dintre cei mai influenți 100 de oameni ai momentului, conform revistei Time.
Un eveniment pe care nu îl vom uita niciodată!

Pro Erudio
Pro Erudio
Suntem o echipa formata din profesori tineri și pasionati de meseria noastra. Avand cel putin 10 ani de experienta atat in sistemul public, cat și in cel privat, cunoastem in detaliu atat avantajele, cat și dezavantajele ambelor sisteme de invatamant si va putem astfel oferi cursuri de buna calitate prin imbinarea metodelor traditionale specifice primului, cu cele moderne pentru accelerarea invatarii.