Jurnal de tabara English Adventure Camp 2015 – Ziua 1
January 13, 2016
Jurnal de tabara English Adventure Camp 2015 – Ziua 3
January 13, 2016

Jurnal de tabără ENGLISH ADVENTURE CAMP – Ziua 2

Marţi, 25 August, Poiana Braşov 2015

Bună dimineaţa!
Suntem în a două zi de tabăra. După ce mai întâi am fost treziţi de căpitanii de echipe rând pe rând, a venit şi rândul  ghizilor la ora 8.00 să facă trezirea “pe muzică” pentru ultimii somnoroşi. Odată ajunşi în faţă hotelului, suntem aliniaţi în 8 şiruri indiene în funcţie de culorile fiecărei echipe. Începem înviorarea cu toţi ghizii în faţă noastră, în frunte cu Jerry şi Andreea coordonatori. Prima opţiune a fost prezentată de Jerry: încălzire “Army Style”.  A două, prezentată de Andreea “Chocolate dance”. După ce ne-am dezmorţit şi am ales felul în care vom face încălzirea de acum încolo, plecăm două câte două echipe la masă. Criteriul: cea mai cuminte echipa pleacă prima. Pe alocuri câte o pedeapsa de 5 genuflexiuni pentru cei care ies din rând sau grăbesc pasul. Disciplină este la ordinea zilei.

Ajunşi la masă, suntem întâmpinaţi de ghizii gata pregătiţi să ne servească de la bufetul suedez  cu super-omletă, super-crenvurşti cu ketchup şi muştar, lapte cu cereale de două feluri, lapte cu cacao, super-cornuri, cremă de ciocolată (Finetti),  iaurturi simple sau cu fructe, ceaiuri, cubuleţe de unt şi gemuri. Ajunşi la mesele noastre, ne aşteaptă felii de şuncă de porc şi caşcaval, roşii şi castraveţi şi pâine de două feluri, inclusiv pâine prăjită. De toate pentru toţi!

La 10 şi un sfert, după o jumătate de ora de program de voie, mergem cu toţii afară şi, organizaţi pe echipe, ni se alocă un ghid responsabil pentru câte o activitate. Jerry ne povesteşte despre aventurile lui Marco Polo şi ne invită să experimentăm câteva dintre păţaniile acestuia: tuburile mişcătoare, întâlnire cu Yeti, peştera întunecată, ouăle dragonului, camuflarea cu baloane, puntea de gheaţă,  avalanşă etc. 8 echipe, 8 staţii de jocuri, 8 aventuri diferite, 8 rotaţii consecutive în aşa fel încât fiecare echipa să participe la toate jocurile.

tabara_poiana_brasov_atgr_oldline-0124-150x150Fiecare activitate trebuie să unească echipa şi să ne înveţe să ne coordonăm ca şi grup, să ascultăm de liderul nostru, să  ţinem cont de indicaţiile ghidului şi ale colegilor. Partea cea mai interesantă este că la sfârşitul fiecărei activităţi primim puncte în funcţie de răspunsuri şi performanţă, dar şi un cuvânt cheie pe care să-l folosim într-o compunere despre aventurile prin care am trecut. Ultimul joc înainte de masă (Splat!) este cu câte doi reprezentanţi din fiecare echipa până participa toţi copii, deci o nouă şansă să se cunoască şi să se împrietenească.  Suntem atât de concentraţi să câştigăm puncte şi cuvinte magice, să ne cunoaştem între noi, să ne coordonăm în timpii precizaţi încât nici nu ştim când a trecut vremea. Mai responsabili şi mai disciplinaţi, ne încolonăm din nou pentru a merge la masă.

După prânz (supă crema de legume cu crutoane şi piure cu şniţel de porc, apoi o delicioasă porţie de cheese cake), am început cursurile de engleză. Până la ora 15.00 ştiam deja fiecare în ce grupa este şi care este sistemul de rotire al profesorilor în aşa fel încât fiecare grupa să lucreze cu toţi profesorii de engleză: Blake din Statele Unite, Azka din Indonezia, Ola din Polonia şi Dodi din România. La grupele de nivel 1 şi 2 ultimul curs a fost cu profesoară de limba engleză din România pentru a uşura pe alocuri comunicarea întrucât este dificil să urmăreşti 4.5 ore explicaţii într-o limba străină când eşti la începutul învăţării limbii engleze.

A urmat cină (piept de pui la grătar cu paşte cu caşcaval şi parmesan şi o nectarine) şi mult-aşteptată discotecă.  Am dansat, am cântat, am urmărit jocurile de lumini, baloanele de săpun şi maşinile de fum. Am făcut trenuleţ la “Joanna, give me hope” şi “Follow the leader”, am trecut pe sub podul din mâini la “Cotton Eye Joe”, am dansat în cerc, în perechi şi individual. Cei mai mici s-au retras la somn puţin mai devreme, dar cei mai mari au rezistat până la sfârşit în ciuda oboselii acumulate peste zi.

Pro Erudio
Pro Erudio
Suntem o echipa formata din profesori tineri și pasionati de meseria noastra. Avand cel putin 10 ani de experienta atat in sistemul public, cat și in cel privat, cunoastem in detaliu atat avantajele, cat și dezavantajele ambelor sisteme de invatamant si va putem astfel oferi cursuri de buna calitate prin imbinarea metodelor traditionale specifice primului, cu cele moderne pentru accelerarea invatarii.