Copii fericiţi versus copii de succes – secretele unei copilării fericite
January 13, 2016
Expresii din limbi străine folosite în viața de zi cu zi
January 13, 2016

Halloween Party– 2015

Sâmbătă, 31 octombrie 2015

M-am trezit de dimineaţă cu gândul la petrecerea ce urmează, după o săptămâna întreagă în care la cursurile de engleză am învăţat despre simboluri şi tradiţii de Halloween. Am dat o fugă la piaţă să cumpărăm un dovleac pentru sculptat şi am mai probat o dată costumul de vrăjitoare ca să mă asigur că voi face impresie la petrecere. În sfârşit a sosit şi mult-aşteptata ora 17.00 şi am plecat „cu fluturi în stomac”, cum spune englezul, la petrecerea de Halloween. După primirea cu muzică şi lumânărele am început să ne împrietenim: o fantomiță cu glugă albă, o mulţime de vrăjitoare care mai de care cu ceaune şi mături zburătoare, o cadână, Albă-ca-Zăpadă, o panteră roz şi câteva pisici negre, un pirat, Călăreţul-fără-Cap, Spiderman, Zorro, un dovleac plimbător, un prinţ printre multe prinţese şi zâne, scheleţi, lupi, drăcuşori şi tot felul de alte creaturi cu măşti de toate felurile, pelerine şi pălării…  Gata! Petrecerea poată să înceapă…

DSC00823-150x150Mai întâi ne-am împărţit în două tabere: cei care au venit cu dovleacul gata pregătit şi cei ce urmează să-l scobească pe loc. Primul grup va participa la “Dansul magic al dovlecilor” alături de Loreta, iar ceilalţi împărţiţi în săli diferite încep marea mozoleală: miez şi seminţe de dovleac împrăştiate peste tot, mânuţe murdare, degete lipicioase – nimic din toate acestea nu contează când zâmbetele se întind de la o ureche la altă… După 30 de minute de lucru intens încep să apară faimoşii Jack-o-Lanterns. La sugestia profesorilor, cei care nu au terminat vor continuă acasă pentru a avea timp şi de alte activităţi.

După atâta muncă, să fie şi distracţie! Gangnam Style, joculeţul Cotton Eye Joe, Meneaito, „limbo dance” şi statuile muzicale. Super atmosferă! Dar între timp ni s-a făcut foame, deci gustarea de după dans ne prinde super bine…

Dar să nu credeţi că asta a fost totul! Împărţiţi pe staţii de lucru şi în funcţie de vârste, am jucat popice cu soldăţeii din lemn, am construit o pânză uriaşă de păianjen, am jucat „Follow the Leader” şi „Impersonate the Scary Character”, ne-am testat curajul şi intuiţia pentru a ghici obiectele din „Cutia Misterelor”, ne-am împărţit în echipe pentru provocările de la Halloween Hunt şi Halloween Quiz (ambele jocuri în limba engleză), am colorat dovleci şi ne-am uitat la desene animate cu creaturi supranaturale.

Ce seară grozavă! Ne-am deghizat, am dansat, am mâncat, am cioplit dovleci, ne-am distrat şi mai ales ne-am făcut noi prieteni dintre copiii cu care nu suntem colegi la cursurile de engleză, dar de care ne leagă plăcerea de a învaţă limbi străine.

Mulţumiri participanţilor şi tuturor celor implicaţi (în special părinţilor care ne-au ajutat să curăţăm sălile după aventură cu dovlecii)!

Happy Halloween! Bu-hu-hu! 😀

Pro Erudio
Pro Erudio
Suntem o echipa formata din profesori tineri și pasionati de meseria noastra. Avand cel putin 10 ani de experienta atat in sistemul public, cat și in cel privat, cunoastem in detaliu atat avantajele, cat și dezavantajele ambelor sisteme de invatamant si va putem astfel oferi cursuri de buna calitate prin imbinarea metodelor traditionale specifice primului, cu cele moderne pentru accelerarea invatarii.