Cursuri de vara in limba engleza “Cinematics” – sesiunea 1
January 13, 2016
Tabăra de limba engleză BRITISH CAMPS seria 2 – Ziua 2
January 13, 2016

Tabăra de limba engleză BRITISH CAMPS 2015 – seria 2

Jurnal de tabără British Camps 2015, seria 2

Locatie : Cheile Grădiștei, Moeciu

Ziua 1

Ne-am întâlnit lângă microbuz în gaşcă veselă şi entuziastă în ciuda orei matinale. Punctualitatea a fost cuvânt de ordine pentru toată lumea, prin urmare am plecat mai devreme cu câteva minute decât plănuisem. La revedere, părinţi !

Am pornit în linişte şi cu ceva emoţii, însă curând vocile copiilor au început să se audă pe fundal. Au făcut cunoştinţă, au discutat, au ascultat muzică, au glumit şi au ras împreună de parcă se cunoşteau de-o viaţă. Am făcut un mic popas la Pârâul Rece să ne întindem picioarele şi să înghiţim câte ceva. O supă a mers excelent şi am repornit la drum cu forţe proaspete. În a două parte a drumului nerăbdarea a crescut simţitor, însă compania plăcută a făcut să treacă timpul repede şi cât ai zice ‘British Camps’ am ajuns la destinaţie.

Aer curat, munţi şi păduri cât vezi cu ochii… Albinele locului au fost mai mult decât prietenoase şi ne-au cercetat pe toţi pe rând.

Ne-am lăsat bagajele şi am pornit în explorare. Hoteluri şi vile cu multe finisaje din lemn, terenuri de fotbal şi tenis, biciclete de închiriat, masă de ping-pong, de biliard, sala pentru discotecă, spaţiu deschis numai bun pentru alergat, dar şi leagăne, tobogane, minicasuțe de lemn, foişoare… tot ce ne puteam imagina şi dori.

Încet, încet ne-am strâns întregul grup. Copiii care au fost aduşi de părinţii lor s-au instalat şi şi-au luat rămas bun. Atât ne-a trebuit! Tabăra a început în mod oficial. După atâta agitaţie am servit o binemeritată şi mult dorită cină: mămăliguţă cu brânză şi smântână urmată de piept de pui la grătar cu orez şi salată de roşii, iar la deşert o bucată de cremşnit.

Festivitatea de deschidere a început mai pe inserat. Ne-am strâns toţi în sala DISCO unde am găsit muzică, lumini şi voie bună. Am cântat împreună câteva melodii rock şi nelipsitul ‘Andrii Popa’, am dansat de parcă eram singuri pe lume şi apoi a venit momentul mult aşteptat : prezentarea instructorilor britanici. I-am primit în aplauze şi strigăte de veselie, iar ei ne-au încântat cu baloane viu colorate şi zâmbete largi. Presimţim o tabăra de milioane !

După un moment de pură încântare a venit timpul pentru puţină organizare. Copiii au fost invitaţi să ia loc pe jos şi fiecare a fost repartizat unui instructor. Aceştia şi-au condus grupurile de copiii către un loc mai retras pentru a se cunoaşte. S-au prezentat, au discutat, s-au jucat, fiecare instructor a ales activitatea cea mai potrivită în funcţie de componentă grupei. După aceea a urmat adevărată discotecă unde am dansat cu toţii, cu mic şi cu mare, români şi britanici, instructori şi copiii. Maşinile de fum, baloanele de săpun şi proiecţiile de lumini au completat atmosfera festivă.

La 11.00 s-a dat stingerea, iar noi am pus capusoarele pe pernă cu un mare zâmbet încă lipit de faţă şi aşteptând cu nerăbdare ziua de mâine.

British Camps 2015 (seria 2) – Galerie foto completă

Pro Erudio
Pro Erudio
Suntem o echipa formata din profesori tineri și pasionati de meseria noastra. Avand cel putin 10 ani de experienta atat in sistemul public, cat și in cel privat, cunoastem in detaliu atat avantajele, cat și dezavantajele ambelor sisteme de invatamant si va putem astfel oferi cursuri de buna calitate prin imbinarea metodelor traditionale specifice primului, cu cele moderne pentru accelerarea invatarii.