Jurnal-de-tabara-wycliff-college-2016-saptamana-2

Școala de vară în Marea Britanie – cursuri de limba engleză și distracție în grupuri internaționale

Jurnal de tabără Wycliff College
6 – 20 iulie 2016 – Săptămâna 2

Ziua 8

A opta zi a fost excursia opţională la Cardiff, capitala Ţării Galilor şi unul dintre cele mai vizitate oraşe din Marea Britanie. Am nimerit o vreme ploioasă, care ne-a ţinut la cafeneaua din incinta castelului până să ne vină rândul la turul castelului cu ghid. Nu-i nimic, e mereu momentul potrivit pentru o ceaşcă de ceai sau un pahar de suc, după preferinţe. Ne-a părut rău că nu am putut urca cele câteva zeci de trepte până în turn sau să facem o poză de grup la catapultă, dar am avut ocazia să vizităm Muzeul de Arme de la intrare şi să asistăm chiar şi la o prezentare a istoriei armelor de foc. Şi, desigur, o parte importantă a aşteptării a fost timpul petrecut pentru cumpărături în magazinul de suveniruri…

Interiorul castelului ne-a uimit pe toţi: fiecare piesă de mobilier costă o avere (ni s-a atras de mai multe ori atenţia să nu atingem obiectele), castelul în sine datând din secolul XI, desigur modernizat şi redecorat în mai multe rânduri de diverse case nobiliare care au locuit acolo, iar acum, spre surprinderea tuturor, castelul aparţine tuturor locuitorilor din Cardiff, că urmarea a donaţiei făcute de casa Marquess imediat după al Doilea Război Mondial. O altă informaţie interesantă a fost şi faptul că acest castel poate fi gazda unor evenimente cum ar fi întâlniri politice şi nunţi,  preţuri începând de la 600 lire. Bine de ştiut!

După întoarcerea în campus şi cină, a urmat activitatea de seară: Building Tasks. Prima sarcină a fost construirea unei case din beţe de spaghete şi gumă de lipit. A fost o provocare deosebit de grea, însă echipa noastră tot a reuşit să construiască ceva similar unei mori de vânt. A două activitate, construirea unui pod din hârtie şi scoci suficient de rezistent pentru a ţine o carte, a fost mai uşoară, dar mai anevoiasă. Într-un final grupul nostru a construit un pod atât de rezistent încât a ţinut nu mai puţin de 17 cărţi (dificulatea sarcinii a crescut când organizatorii au văzut că toate podurile au ţinut o carte!!!!). Good work !

Jurnal de tabără Wycliff College (ziua 8) – Galerie foto completă

[AFG_gallery id=’54’]

Jurnal de tabără Wycliff College - ziua 9

Ziua 9

Programul de dimineaţă a mers ca pe roate, fără dificultăţi şi incluzând o serie de activităţi interesante, ca de obicei. Activităţile de după-amiază veneau însă cu o noutate: începe mult-aşteptatul curs de Arts and Design, la care am învăţat să ne scriem numele în 3D folosind o tehnică din linii şi umbre. În rest, sporturile obişnuite, antrenamentul de tenis şi călărie.

Şi activităţile de seară au fost dinamice şi distractive: Impossible Tasks. Totuşi, multe dintre activităţile considerate imposible, pentru unii s-au dovedit posibile. Tot în echipe de 10, am obţinut puncte în urmă ducerii la bun sfârşit de sarcini cum ar fi: să mâncăm o linguriţă din delicioasă « Marmite » (fără să scuipăm!!!), să umplem o găleată folosind doar pistoale cu apă, să parcurgem un traseu legaţi la ochi, să mutăm boabe de Skittles dintr-un pahar în altul folosind doar paie şi fără să ne folosim mâinile, să găsim o bomboană cu mentă într-un castron cu făină folosindu-ne doar faţă etc. Super distracţie !

Jurnal de tabără Wycliff College (ziua 9) – Galerie foto completă

[AFG_gallery id=’49’]

Jurnal de tabără Wycliff College - ziua 10

Ziua 10

După-amiază zilei a zecea a fost dedicată excursiei la Cheltenham. De data aceasta toţi copiii s-au arătat interesaţi doar de cumpărături, ceea ce am şi făcut în centrul elegant din Cheltenham.

Programul de seară, Egg Drop, a fost compus din trei activităţi: scavenger hunt (în care copiii trebuiau să caute materiale pe care să le folosească la construirea unei maşinării care să protejeze oul crud primit), construirea efectivă a dispozitivului şi probarea rezistenţei lui prin aruncarea de către un membru al staff-ului de la balconul de deasupra sălii sportive. Unele s-au spart, unele nu, dar toţi ne-am distrat şi ne-am ferit de ouăle aruncate.

Jurnal de tabără Wycliff College (ziua 10) – Galerie foto completă

[AFG_gallery id=’57’]

Jurnal de tabără Wycliff College - ziua 11

Ziua 11

Deja totul se petrece conform planului. Ştim ce avem de făcut, unde să ne ducem dacă avem nevoie de ceva, ştim în ce grupe suntem la cursurile de engleză şi ce activităţi preferăm din cele de după-amiază.

Activităţile de seară sunt însă mereu deosebite şi mult aşteptate fiindcă este implicat întregul grup. În seară celei de a 11-a zi am avut parte de o provocare demnă de adevăraţi detectivi. În Sibly Hall ni s-a explicat într-un filmuleţ Murder Mystery, făcut chiar la Colegiul Wycliffe, că directorul centrului Steven a fost ucis, iar noi trebuie să identificăm mobilul crimei şi armă folosită. Mare ne-a fost uimirea când la sfârşitul filmuleţului a apărut pe scenă un sicriu cu ghirlande de flori jur-împrejur. Unii chiar au mers să verifice dacă nu cumva Steven se află acolo, atât de reală a fost toată scenă .

Activitatea de detectiv era formată din două părţi: mai întâi, împărţiţi pe echipe trebuia să dovedim că suntem talentaţi şi să trecem diferite probe cum ar fi să mergem în mâini, să cântăm un cântec în limba maternă, să aruncăm cu o minge de oină printr-un cerc, să compunem un cântec acompaniaţi de chitară etc. Apoi, în funcţie de punctele acumulate primeam indicii care să ne ajute să rezolvăm crimă . Într-un final, probele au fost atât de distractive încât am uitat că întreagă activitate era o competiţie şi toate echipele au primit scurte ghicitori-indicii de rezolvat !

Jurnal de tabără Wycliff College (ziua 11) – Galerie foto completă

[AFG_gallery id=’58’]

Jurnal de tabără Wycliff College - ziua 12

Ziua 12

Am plecat la 9.00 dimineaţă cu speranţa să ajungem la Londra în jurul orei 11.00. Din păcate, drumul aglomerat dintr-o zi de duminică ne-a făcut să întârziem aproape o ora.

Plimbarea a început de la Tate Britain, Muzeul Naţional de Artă, am trecut apoi pe lângă The Houses of Parliament şi Big Ben, pe care l-am şi auzit sunând 12.15, pe lângă Westmister Abbey, unde s-au căsătorit Kate şi William, apoi am traversat Parcul St James şi am văzut în îndepărtare London Eye (ce ne-ar mai fi plăcut să dăm o tură, însă timpul în Londra este întotdeauna prea scurt). Am luat prânzul pe iarbă în parc şi deşi părea că o să plouă, vremea urâtă ne-a ocolit.

După prânz, am pornit spre Buckingham Palace şi apoi pe Mall Street spre Trafalgar Square unde am admirat statuia amiralului Nelson. În Leicester Square am avut 30 de minute de timp liber. Prea puţin! Abia am reuşit să intrăm la M&M World şi să ne dumirim ce era cu mulţimea adunată acolo (venise Steven Spielberg pentru o şedinţa foto de promovare a noului sau film Big Foot Giant), că a şi venit timpul să ne îndreptăm spre punctul de întâlnire.

Ne-am continuat drumul trecând pe lângă The Naţional Gallery şi o mulţime de artişti ambulanţi, spre Covent Garden. Alte 30 de minute de timp liber care au trecut că o clipă aşteptând să ne luăm o îngheţată şi să ne facem un tatuaj cu henna. Alţii au reuşit să cumpere ceva suveniruri pentru cei dragi. Fiecare s-a descurcat în funcţie de priorităţi!

La întoarcerea în tabăra (în jurul orei 19.30) am aflat că ne aştepta cină la 20.00 (nu la 18.00 că de obicei) şi era Sunday Barbecue, adică hamburgers, hotdogs şi pulpe de pui, adică mâncarea preferată de copiii de toate naţionalităţile. Yummy !

În seară aceea toată lumea era suficient de obosită că să nu mai reziste decât la un film, fiecare în living-ul din casă în care locuia, deci să fie Movie Night!

Jurnal de tabără Wycliff College - ziua 13 & 14

Ziua 13 & 14

Ultimele două zile petrecute în tabăra au urmat cursul obişnuit: ore dimineaţă (ultimul curs a fost evaluarea finală, prezentarea proiectelor, de dată această în sălile de clasa), activităţile cunoscute de după-amiază: tenis, horse-riding, arts and crafts, arts and design, dance, badminton, sporturi pe iarbă şi în centrul sportiv.

În ziua 13 activitatea de seară a fost Talent Show în care fiecare grup a avut cel puţin un număr. Au evoluat gimnasti, dansatori, mulţi interpreţi la pian, dar şi unul la chitară, chiar din grupul nostru. Juriul a fost când exigent, când încurajator, în aşa fel încât nimeni să nu se simtă dezamăgit că a ales să urce pe scenă.

Ziua a 14-a a fost şi ziua ceremoniei de premiere. Fiecare participant la tabăra a urcat pe scenă pentru a i se înmâna diplomă şi raportul de activitate. Emoţii de toate părţile, multe fotografii, urme de tristeţe pe chipurile fiecăruia fiindcă mâine este ziua despărţirii.

Jurnal de tabără Wycliff College (ziua 12 & 13) – Galerie foto completă

[AFG_gallery id=’59’]

Jurnal de tabără Wycliff College - ziua 15

Ziua 15

Trist! Este momentul să ne luăm la revedere… Ştim că şansele să ne mai revedem vreodată cu colegii de tabăra sunt minime, aşa că realismul nostru nu face decât să ne aducă lacrimi în ochi. Şi totuşi… în era tehnologiei, Facebook-ul creează speranţe, toată lumea face schimb de ID-uri, uneori chiar şi de numere de telefon… îmbrăţişări şi promisiuni la tot pasul.

Cu bagajul făcut, la ora 14.30 ne înfiinţăm în faţă la Sibly Hall pentru o ultima poză de grup şi îmbarcarea spre aeroportul Heathrow. Drumul de întoarcere în ţară a mers fără dificultăţi, am avut chiar şi ceva timp de shopping în magazinele Duty Free, iar la ora 19.00 am decolat spre Bucureşti. La 12.00 noaptea am aterizat şi la scurt timp după aceea ne-am reîntâlnit cu familiile.

La revedere, tabăra dragă! Pe anul viitor!

Ultima activitate a fost Disco! Toată lumea în ţinută de discotecă, a dansat mai întâi în ritmuri de Macarena pentru sparge gheaţă şi a intră în atmosfera de petrecere, după care ni s-a spus că fiecare dintre noi poate să aleagă melodia preferată, astfel încât să nu fie discuţii în privinţa selecţiei pieselor.

Jurnal de tabără Wycliff College (ziua 14 & 15) – Galerie foto completă

[AFG_gallery id=’60’]

Pro Erudio
Pro Erudio
Suntem o echipa formata din profesori tineri și pasionati de meseria noastra. Avand cel putin 10 ani de experienta atat in sistemul public, cat și in cel privat, cunoastem in detaliu atat avantajele, cat și dezavantajele ambelor sisteme de invatamant si va putem astfel oferi cursuri de buna calitate prin imbinarea metodelor traditionale specifice primului, cu cele moderne pentru accelerarea invatarii.