Creioane și culori
(pentru copii de 5-7 si 8-10 ani)
Desenul este o activitate îndrăgită de majoritatea copiilor fiind un important canal de exprimare a trăirilor lor afective. Utilizarea exprimării artistice ca mijloc de comunicare este naturală pentru copii și o experiență mereu pozitivă și satisfăcătoare. În spatele acestei activități recreative, obiectivul este însușirea unor cunoștințe și abilități precum vocabularul specific activității, dexteritate, atenție la detalii și răbdare. Principalele instrumente utilizate vor fi creioanele, culorile și cariocile.
Vom începe aventura noastră cu scurte incursiuni în elemente teoretice de clasificare și utilizare ale culorilor și ne vom ajuta de un grid pentru a reda grafic diferite obiecte și elemente naturale. Este important să ne familiarizăm cu aceste noțiuni și să le exersăm practic pentru a ne însuși mai ușor cunoștințele prezentate în continuare. Vom avea un prim contact cu ideile de umbre, spațiu și proporții, explorând diferite încadrări în pagină. Vom desena liber și vom face cunoștință cu tehnica fără gumă, o tehnică simplă, dar cu efecte mari. Lipsa radierei în timpul desenului oferă o libertate superioară, permițând copiilor să transforme orice așa-numită “greșeală” într-un alt element al desenului lor, provocându-le creativitatea și imaginația. Vom include curiozități și informații interesante din lumea artei care să stârnească conversații și dezbateri pentru o experiență multi-dimensională.
Cursul este structurat în trei părți pentru o înțelegere mai bună a tehnicilor învățate și crearea unui set de abilități:
Partea I
– Vom face cunoștință cu tehnica gridului și vom învăța să o stăpânim. Aceasta ne învață să fim atenți la detalii, desenele fiind suprapuse unui fundal de pătrate ce ajută la deconstruirea unei imagini în porțiuni ușor de abordat. Tot aici ne vom însuși cunoștințe despre culorile primare, secundare și terțiare, calde și reci, non-culorile, culorile complementare și contrast.
Partea a II-a
– Odată stăpânit gridul, îl vom valoriza prin desene mai complexe și introducând elemente de lumină, umbră, încadrare, planuri și perspectivă, dând desenului nostru un efect 3D. Vom învăța să utilizăm nuanțe și intensități diferite pentru efecte de umbră, vom învăța să dăm senzația de depărtare și apropiere prin dimensiuni, precum și alte trucuri pentru a crea efectul dorit.
Partea a III-a
– Vom lasă pătrățelele în urmă și vom învăța să desenăm la mână liberă, punând în practică toate abilitățile și cunoștințele acumulate. Ne lăsăm purtați de inspirație, utilizând tehnica fără gumă pentru un desen cu adevărat liber și vom încheia cu un proiect de grup și unul individual.
Obiectivele cursului
– dezvoltarea abilității de utilizare a diferitelor instrumente necesare desenului;
– exersarea dexterității și preciziei în execuția desenelor;
– însușirea cunoștințelor despre culori, redare grafică, contrast, umbre, planuri etc și a vocabularului specific;
– încurajarea exprimării artistice individuale;
Detalii organizatorice:
CREIOANE ȘI CULORI
CREIOANE ȘI CULORI
- Durată modul: 5 ședințe de curs
- Frecvență: o săptămână (luni-vineri)
- Participanți / grupă: maxim 10 copii
- Vârstă: 5-7 ani
- Durată curs: 1 oră
CREIOANE ȘI CULORI
CREIOANE ȘI CULORI
- Durată modul: 5 ședințe de curs
- Frecvență: o săptămână (luni-vineri)
- Participanți / grupă: maxim 10 copii
- Vârstă: 5-7 ani
- Durată curs: 1 oră și 30 de minute
Alte cursuri pentru copii:
- All
- Cursuri de limba germana
- Cursuri de sah
- Cursuri de spaniola
- Cursuri de teatru